torstai 11. heinäkuuta 2013

Kroatia

Pitkästä aikaa täällä taas! Nyt kun muutto Alankomaihin lähestyy, niin ajattelin taas alkaa pitämääm blogia. Täältä sitten voi käydä kurkkimassa, miten elämä tulppaanien ja puukenkien keskellä sujuu. Mutta nyt ensiksi tulee postauksia Kroatian matkalta.

Ihana Kroatian matka ihanan Sarin kanssa alkoi. Saavuimme Splitin lentokentälle kahdeksan kieppeillä aamulla ja koska olimme jo nousseet neljän maissa, niin tuntui että päivä olisi jo pitkälläkin. Siksi siis ihmettelimmekin, kun ilma oli niin ihanan viileää, eikä ollenkaan tukalan kuumaa. Myöhemmin päivällä tuli kyllä sitten hiki talsiessa rinkka selässä pitkin Trogirin katuja. Trogirin vanha kaupunki oli aivan valtavan ihana kapeine kujineen ja kauniine rakennuksineen. Harmi, ettei siitä tullut kuvaa puhelimeen, joten en saa laitettua kuvaa blogiin.

Trogirin vanhasta kaupungista kävelimme noin kolmen kilsan matkan majapaikkaamme. Tämä oli aikamoinen suoritus Sarilta, joka kuntoutuu polvileikkauksesta ja kävelee vielä osan matkoista kepeillä. Mutta ei kuulemma ollut ollenkaan paha matka!

Heti huoneeseen päästyämme ryntäsimme rannalle ja Sarin kepitkin saivat jäädä hotellihuoneen nurkkaan odottelemaan. Merivesi tuntui ihanan viileältä aluksi ja sitten jo mukavan lämpimältä. Onneks tajusin olla tarkkaavainen ensimmäistä kertaa mereen kahlatessani, koska olin paljain jaloin ja merisiiliä kurkki joka toisesta kiven kolosta. Sari oli ostanut jo Suomesta uimakengät ja pitihän minunkin sitten sellaiset käydä hakemassa, ei olisi kovin kivaa astua merisiilin päälle.

Ensimmäinen päivä sujui leppoisasti rannalla löhöillen ja uiden ja vesijuosten. Ukkonen jyrisi monta kertaa ihan vieressä, mutta ei onneksi osunut kuitenkaan kohdalle. Seuraavaksi päiväksi suunnittelemme kajakkiretkeä kohti hieman hiljaisempia rantoja. Kajakin vuokraaminen tosin osoittautui luultua hankalammaksi, katsotaan päästäänkö ollenkaan melomaan. Jos ei melominen onnistu huomenna, niin ainakin sitten jollain saarella täytyy päästä kajakkiseikkailulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti