maanantai 15. heinäkuuta 2013

Bol - Hvar - Korcula - Orebic

Monien selvittelyjen jälkeen matkasuunnitelma päivälle oli seuraava: lautalla Bolista Hvariin, katamaraanilla Hvarista Korculaan ja Korculasta lautalla Orebiciin. Hyppäsimme yhdeksältä aamulla lauttaan ja nautimme matkan ajan kannella auringosta ja leudosta tuulesta. Hvariin päästyämme piti ensin selvittää, miten ja milloin matka etenee. Katamaraani Korculaan lähti vasta kuudelta, joten meille jäi hyvin aikaa tutustua myös Hvariin.

Voimat alkoivat olla melko vähissä, joten jatkoyhteyksien selvittelyn ja rinkkojen jätön jälkeen, suuntasimme haukkaamaan hieman välipalaa. Pienen purtavan jälkeen oli taas voimia katsella uusia maisemia. Hvar on todella viehättävä paikka, mutta turismi tuntuu hieman pilanneen paikan tunnelmaa. Toki aikaisemmissakin paikoissa oli turisteja, mutta ei samalla lailla kuin Hvarissa. 

Kauniiden kaupunkinäkymien jälkeen kävelimme rantakatua pitkin uimarannalle. Matkan varrella oli todella upeita, mutta kallioisia uimapaikkoja. Kepukoiden kanssa sinne ei ollut asiaa, joten tyydyimme vain ihastelemaan niitä ja itse menimme hieman helppo kulkuisammalle rannalle. Oli ihanaa pulahtaa mereen ja löhöillä auringossa matkan teon lomassa. 

Hvarin vierailuun kuului tietenkin myös lounastamista, jäätelön syöntiä ja hedelmätorilla shoppailua. Sitten olikin aika suunnata satamaan ja katamaraanin kyytiin. Korculaan päästyämme Orebicin lautta näytti odottelevan, että katamaraanin matkustajat ehtivät kyytiin, ja niin pääsimme samantien jatkamaan matkaa Orebiciin. Se oli ihana helpotus väsyneille matkaajille, jotka luulivat joutuvansa odottamaan kaksi tuntia seuraavaa lauttaa!

Hotelli löytyi jälleen vaivattomasti ja yllätykseksemme saimmekin parvekkeen merinäköalalla, koska vuorinäköalaparvekehuoneet olivatkin loppu! No sehän meille passasi. Muutenkin tämä hotelli on paras tähän astisista: on pikku keittiö, jossa voi tehdä aamu- ja iltapalat ja netti toimii huoneessa! Ihan parhautta! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti