torstai 4. syyskuuta 2014

NYC: päivä 3

Päivä alkoi tavalliseen tapaan metroajelulla. Myös tänään suuntasimme Manhattanin vilskeeseen. Metrolla ajelu New Yorkissa on edullista ja vaivatonta, vaikkakin helteillä lämpötila asemilla on jopa enemmän kuin ulkona. Mutta kun metro saapuu, koittaa helpotus ilmastoiduissa vaunuissa. Ruuhka-aikoina metrot ovat tupaten täynnä, mutta me olemme matkustaneet enimmäkseen ruuhka-aikojen ulkopuolella, joten melkeinpä aina metroajelun ajaksi olemme päässeet istahtamaan. Metromatka maksaa 2,50 dollaria ja vaihtoja saa tehdä niin monta, että pääsee määränpäähänsä. Jos liikkuu metrolla paljon, niin kannattavampaa on hankkia seitsemän päivän metrokortti, joka maksaa 30 dollaria, ja matkustaa voi tuona aikana rajattomasti. Ensikertalaiselle suunnistaminen metroverkostossa voi tuntua hankalalta, mutta rauhallisella asenteella ja metrokarttaa tutkailemalla selviää hyvin. Jos ei, niin metroasemilla on aina joku, jolta voi kysyä neuvoa.

Tänään piipahdimme Strand Bookstoressa, joka on varmastikin yksi maailman tunnetuimmista kirjakaupoista. Kirjakauppaa mainostetaan seuraavasti "New York City's legendary home of 18 Miles of new, used and rare books. Since 1927." Eli 18 mailia uusia, käytettyjä ja harvinaisia kirjoja vuodesta 1927. Vietimme kirjakaupassa varmaankin reilun tunnin ja ehdimme käydä läpi vain murto-osan hyllyistä. Mats lupasikin, että pääsen vielä uudemman kerran tämän matkan aikana kahlaamaan tämän hämmästyttävän kirjakaupan hyllyjä. Ehkä sitten muistan räpsäistä myös muutaman kuvan sisältä. Nyt muistin kuvata, vasta kun olimme jo tulleet ulos kaupasta.

Lounasta nautimme tänään pikniktyyliin Union Squaren puistossa ja pääsimme myös ihastelemaan puiston ympärille levittäytyvää toria. Illemmalla suunnistimme Madison Square Gardeniin, ja sattumalta siellä oli juuri alkamassa tapahtuma nimeltään Last Days of Folly. Pääsimme ihmettelemään kummallista teatteriryhmää värikkäissä trikoissaan ja yhden naisen suihkulähdeperformanssia sekä kuuntelemaan kaunisäänistä naislaulajaa. New Yorkissa ei tarvitse edes tehdä sen kummempia suunnitelmia, mutta silti tupsahtelee yhtenään mitä mielenkiintoisimpien tapahtumien keskelle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti