keskiviikko 3. syyskuuta 2014

NYC, päivä 1


Ensimmäisenä päivänä kävelimme varmaankin 10 km. Olisi ehkä voinut ottaa vähän rauhallisemmin, mutta kun joka kulman takaa ilmestyi koko ajan mitä mielenkiintoisimpia uusia maisemia ja kadunkulmia, ei voinut muuta kuin jatkaa tallustamista. Suuntasimme ensin Brooklynissa sijaitsevaan Prospect Parkiin. Matkalla ihmettelimme, miten hiljaista kaikkialla oli, ja toisaalla taasen näkyi edellisillan juhlinnan merkkejä. Sitten muistimmekin, että oli Labour Day, joka on hieman meidän vappuamme vastaava juhlapäivä Yhdysvalloissa. 

Ihastuttavasta Prospect Parkista jatkoimme matkaa kohti Red Hookin kaupunginosaa, ja matkalla saimme ihastella, miten nopeasti korttelien ilme muuttui idyllisistä puutaloista ränsistyneeseen teollisuusalueeseen. Red Hookin jälkeen tupsahdimme turisteja ja kaupunkilaisia täynnä olevalle pitkälle ranta-kaistaleelle, josta löytyy tekemistä joka makuun, ja lisää vaihtoehtoja on tulossa, sillä aluetta rakennetaan yhä. Rantakahviloista voi ihailla Manhattanin pilvenpiirtäjiä ja urheilumahdollisuuksia piisaa koripallosta melontaan. Monet kaupunkilaiset olivat tulleet viettämään vapaapäiväänsä grillipiknikille pitkien puupöytien ääreen. 

Kävelimme koko rantakaistaleen aina Brooklyn Bridgelle asti, josta päätimme sitten ottaa lautan toiselle puolelle Manhattanille. Ensin harkitsimme, josko kävelisimme sillan yli Manhattanille, mutta onneksi valitsimme lautan, sillä molempien jalat alkoivat olla jo aivan loppu. Lautta saapui aivan Wall Streetin läheisyyteen, jota pitkin kävelimmekin sitten sisemmälle kaupunkiin, ja kävimme ihmettelemässä WTC:n muistomerkkiä ja sen viereen noussutta One World Trade Centeriä. Edellisellä Nykin vieraillullamme alue oli vain valtava rakennustyömaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti