perjantai 30. elokuuta 2013

Uusi kotimme

Ihanaa, vihdoin on muuttopäivä! Minulla on toki ollut jo kauan nämä asuntoesittelykuvat uudesta asunnostamme, mutta koska olen hieman taikauskoinen ja muutama asunto on mennyt alta höpsöistä syistä, niin en ole uskaltanut esitellä näitä kuvia, kun vasta nyt muuttopäivän koittaessa. Laitan tähän myös mukaan kuvan siitä höpsöstä pikku syystä, miksi ainakin kaksi asuntoa jäi meiltä saamatta, eli kuvan Viirusta.

Miten noin söpö pikku mussukka voi aiheuttaa sen, että asunnon hankkiminen ei ollutkaan ihan niin helppoa kuin olimme kuvitelleet? Ensimmäinen asunto, joka meille jo luvattiin, kaatui siihen, että vuokranantaja päättikin viime hetkellä, ettei halua lemmikkejä asuntoon. Minä sen sijaan epäilen, että hän ei halunnutkaan juuri tuota rotua asuntoonsa. Toinen asunto sijaitsi Saksan puolella, muutama metri Alankomaiden rajasta. Saksassa staffordshirenbullterrieri on luokiteltu vaaralliseksi roduksi, eikä sen kanssa saa muuttaa Saksaan. Vierailla saa maksimissaan neljä viikkoa, mutta muuttaa ei saa. Noh, emmehän me tietenkään sitten voineet sitäkään kämppää ottaa.

Kaikenlaisia mutkia sitä on tullut matkaan, kun on mennyt hankkimaan tuollaisen rodun edustajan. Mikä hassuinta Viiru on maailman kiltein, rakastavin, hiljaisin ja helpoin koira. Ja kaikki, jotka ylipäänsä ovat olleet tekemisissä tämän rodun kanssa, muistavat aina mainita, kuinka ihania ne ovat luonteeltaan. Tokihan mistä tahansa rodusta saa kasvatettua vaarallisen, ja staffi lihaksikkaine vartaloineen ja vahvoine poskilihaksineen on valitettavasti suosittu rotu koiratappeluihin. Kuten juuri muutama päivä sitten USA:ssa oli takavarikoitu 367 pitbull-tyyppistä koiraa koiratappeluringistä. On niin surullista, miten ihmiset voivat kohdella eläimiä tuolla lailla, ja muokaavat tällaisista ihanaluonteisien rotujen yksilöistä tappajia. Toivon todella, että mahdollisimman moni näistä takavarikoiduista koirista saataisiin kuntoutettua, jotta ne voivat päästä viettämään onnellista koiran elämää.

Ohoh, tästä koti-kirjoituksesta tulikin yhtäkkiä koirakirjoitus. No niin voipi käydä, kun innostuu kirjoittelemaan. Ja liittyihän tuo koira-asia kuitenkin meidän kodin saamiseen merkittävästi. No, tässä tulee kuvia...1 kommentti:

  1. Blogissani on sinulle haaste! :)
    http://newdayblogi.blogspot.fi/2013/09/valipalapallot-ja-haastetta-elamaan.html

    VastaaPoista