sunnuntai 11. elokuuta 2013

Pyöräillen Arnhemiin


Eilen lähdimme pyöräillen Arnhemiin, joka sijaitsee 30 kilometrin päässä 's-Heerenbergistä. Pyöräily Alankomaissa on super hauskaa, koko maassa on laaja ja selkeästi viitoitettu pyöräilyverkosto. Ainoastaan kova tuuli tekee pyöräilystä toisinaan takkuavaa. Matkalla Arnhemiin meillä oli niin kova vastatuuli, että olin varma, ettemme ikinä pääsisi perillä. Onneksi olin väärässä! Olin myös nälkäinen ja energiatasot olivat alhaalla, joten viimeiset kilometrit olivat todella rankkoja.

Paluumatkalla meillä oli myötätuuli, joten pyöräily oli huomattavasti miellyttävämpää. Lounastauko Arnhemissa antoi tarvittavaa lisäenergiaa, joten pyöräilymatka takaisin oli oikein hauska!

Olen pyöräillyt täällä ollessani jo yli 100 kilometriä. Pyörä onkin täydellinen kulkuväline lähialueilla kulkemiseen. 50 000 asukkaan Doetinchem on vain 10 kilometrin päässä, ja siellä on hyvät ostosmahdollisuudet, jos jotain ei saa meidän pikkukylästä. Amsterdam on hiukka liian kaukana pyöräiltäväksi (130 km), mutta junallahan sinne sitten pääsee, kun tulee tarvetta. Tosin Hertsulassa ei ole juna-asemaa, joten ensin pitää pyöräillä Doetinchemiin, josta junamatka Amsterdamiin kestää vajaat kaksi tuntia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti